Avienos Čeburėkas su Obuolių Marinatu

Čeburėkas su Mėtomis

Šie čeburėkai yra mano mėgstamiausi valgant juos su minkšta kepta aviena, bulvėmis, obuoliais, žirniais ir pipirais. Puikiai tinka piknikui, kartu su obuolių marinatu.

Už šį receptą dėkojame addad.lt įmonės kolektyvui.

Ingredientai patiekalui

Tešlai

1 valgomasis šaukštas kepimo milteliai
½ šaukštelio smulkios druskos
125 g nesaldinto sviesto
2 dideli kiaušinių tryniai
130ml šalto vandens
1 kiaušinis

Ingredientai

300 g supjaustų kubeliais bulvių
150 g užšaldytų žirnių (atšildyti)
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 maži žalieji obuoliai, nulupti, šerdimi ir supjaustyti kubeliais
300g be kaulų ėriuko (idealiai kojos), supjaustytos kubeliais
2 šaukštai džiovintos mėtų
1 šaukštelis jūros druskos
40g sviesto
2 šaukštai miltų

Dėl obuolių marinavimo

5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis rudų garstyčių sėklų
1 šaukštelis česnako granulių
½ šaukštelis grūdo imbiero
¼ šaukštelio žemės ciberžolės
½ šaukštai agurkų sėklų
2 žalios paprikos, smulkiai supjaustytos
½ šaukštelis svogūnų sėklų
2 šaukštai obuolių sidro acto
1 šaukštelis cukraus
½ šaukštelio druskos
4 žali obuoliai

Gaminame Avienos Čeburėką

Norėdami pagaminti šį Čeburėką, supilkite miltus, kepimo miltelius ir druską į didelį dubenį ir sumaišykite. Sutrinkite sviestą, kol mišinys primins džiuvėsius.

Įdėkite kiaušinių trynius ir įmaišykite. Kartu įpilkite vandens šiek tiek, vis dar maišydami. Jums gali prireikti viso (130ml) vandens, taigi palaipsniui jį pilkite, kol tešla tik pradeda įgauti formą. Kuomet tešla paruošta, supilkite visus ingredientus bei įpakuokite ją plėvele, tada įšaldykite 1 valandą šaldytuve.

Užpildykite bulvėmis, žirneliais, svogūnais, obuoliais, ėriena, mėta ir druska dideliame dubenyje ir gerai sumaišykite. Supilkite sviestą taip pat, tada įmaišykite miltus ir sumaišykite.

Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių karštyje bei pasiruoškite kėpimo dėklą su kepimo popieriumi.

Išmaišykite tešlą bei užpilkite ją ant 3-4 mm storio lengvai išplauto darbinio paviršiaus. Supjaustykite tešlą į lygias dalys. Geriausiai, kad vienu metu keptumėte ne daugiau nei 6 Čeburėkus. Jei po pjaustymo šiek tiek sumažės jūsų pagamintas čeburėkas – nieko tokio, bet atkreipkite dėmesį į kepimo laiką, mažesni Čeburėkai įprastai kepa daug greičiau.

Prieš pradedant kepti savo patiekalą, būtinai padarykite skylę viršuje, kad šiek tiek oras galėtų patekti į patiekalo vidų ir užtikrinti gerą kepimą. Visą mišinį, kaip ir minėjau anksčiau padėkite ant išklotos kepimo skardos. Pakartokite su kitais čeburėkais lygiai tą patį. Čeburėkas įprastai kepamas apie 50 minučių. Kuomet maistas yra iškeptas, palikite jį pastovėti bent 10 minučių prieš valgį.

Tuo tarpu, kad paruoštumėtė obuolių mariną, supilkite alyvuogių aliejų į puodą. Taip pat įpilkite garstyčių sėklų ir šildykite tai ant nedidelės ugnies. Kai tik jie pradeda sproginėti viduje ir vanduo užverda, pridėkite kitų prieskonių. Virkite keletą minučių, būkite atsargus, kad neuždegtumėte. Sumaišykite actą, cukrų ir druską. Įpilkite obuolių sidro ir 200ml  vandens ir švelniai virkite apie 20 minučių. Marinatui išvirus, palikite atvėsti indelyje.

Patiekite porcijas su marinatu. Visą likusį marinatą galima laikyti švariame šaldytuve iki mėnesio.

Toks buvo mūsų pirmasis receptas, laukite greitu metu ir kitų receptų.